NLP Practitioner Coach

Sinds eind 2021 ben ik ook NLP Practitioner Coach.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een methodiek voor communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Het gaat over het bewust maken van onbewuste processen.

NLP Practitioner bij Sluis NLP Instituut

Jouw wereldmodel

In dezelfde situatie kunnen twee mensen zich heel anders gedragen. Daar denk je niet over na, het gaat vanzelf, onbewust. Dit heeft alles te maken met jouw eigen wereldmodel. Jij filtert informatie op basis van wat je hebt meegemaakt.

Gedurende jouw leven maak je dingen mee. Leuke en minder leuke. Sommige gebeurtenissen blijven  ‘plakken’. Zo kun je heel positieve herinneringen hebben bij een bepaalde geur. Deze brengt jou terug naar een fijn moment. Andersom kan ook en zo kan bijvoorbeeld een hard geluid een trigger voor je zijn die niet functioneel voor je werkt.

Waarden en overtuigingen

NLP gaat ook over normen, waarden en overtuigingen. Wat vind jij belangrijk? Ben jij je hier al bewust van? Wanneer jij weet wat jouw waarden zijn kun je deze bewust inzetten en weet je ook wat je vooral niet wilt doen omdat dit jou veel energie kost.

Overtuigingen hebben enorm veel invloed op ons gedrag. Wanneer je gelooft dat je iets kunt, ga je sneller over tot actie. Wanneer je gelooft dat je het niet kunt dan zul je het waarschijnlijk niet eens proberen. Belemmerende overtuigingen staan enorm in de weg bij persoonlijke groei in jouw leven.

Hulpbronnen

NLP gaat er van uit dat jij alle hulpbronnen in je hebt om te bereiken wat jij wilt bereiken. Als coach help ik jou om de hulpbronnen in jezelf te ontdekken en in te zetten.

Heb jij het gevoel dat jouw overtuigingen je in de weg zitten? Of weet je niet waar het probleem zit, maar zie je wel dat je steeds tegen hetzelfde aanloopt? Wil je het anders? Maak dan nu de keuze voor verandering en neem contact met mij op. Samen bespreken wij waar je tegen aan loopt en kan ik aangeven wat ik hierin voor jou kan betekenen.

Samenwerken werkt, samen kom je verder.

NLP zet ik, wanneer nodig, ook in tijdens Professional Organizing trajecten en andersom. De tarieven zijn hetzelfde en kun je hier vinden.