Ik leer bloggen

Als ondernemer kom je er niet omheen. Wil je gezien worden dan heb je te gaan bloggen. Dus ook ik moet er aan geloven. Nu heb ik, halleluja, een ontzettend leuk en leerzaam webinar mogen volgen van Suzanne Geurts. Zo gezegd, zo gedaan: ik ga met de billen bloot. Hier start mijn blog carrière.

Laat ik je meenemen door mijn geleerde proces. Allereerst, voordat ik begin te schrijven, neem ik plaats aan de keukentafel met mijn cliëntvriendin. Geheel fictief natuurlijk. Al heeft deze cliëntvriendin een heel gedetailleerd verhaal, net echt. Tijdens ons gesprek hebben we het dan over ‘wat er speelt’ in haar leven. Zo is zij, net als ik, 37 jaar met twee kinderen. Ze lijkt op mij, tegelijkertijd heeft ze moeite met structuur toepassen, time-management, opruimen (want ze is best wel een verzamelaar) en komt ze voor onverwachte levensgebeurtenissen te staan.

WAAR GAAN MIJN BLOGS OVER

Hiermee kom ik op het volgende: blog onderwerpen. Wat willen jullie lezen en waar heb ik vanuit mijn beroep wat zinnigs over te zeggen?

Nou door mijn fictieve cliëntvriendin, die natuurlijk van alles meemaakt en ook haar nodige dilemma’s met mij deelt, kom ik op mooie inhoudelijke onderwerpen die te maken hebben met Professional Organizing, Opruimen, Organiseren, Huishouden, Opvoeding, Mentale en Fysieke gezondheid, Opruimen met Kinderen, Werk en Privé Balans, Ergonomie, Psychologie, Mindfulness en wat al niet meer.

Dit zijn grote lijnen waaronder mijn topics kunnen vallen. Ik heb namelijk nog geen afspraakje gehad met mijn cliëntvriendin. Iets met een zieke dochter en afspraak verzetten. Geheel fictief natuurlijk.

Twee keer per maand wil ik dan zo’n mooi stukje voor jullie schrijven. Waarbij ik hoop op aansluiting, herkenning en reacties. Wil je niets missen volg mij dan op Instagram en Facebook. Hier deel ik als eerste mijn nieuwe blog. Laat je mij ook weten wat je ervan vindt?

EEN LEVEN LANG LEREN

Een mooie Quote die hier van toepassing is:

Je kunt alles, je hoeft het alleen maar te leren

Zoals ik nu in het leerproces zit van bloggen, waarbij ik werd ondersteund door een professional (Suzanne is journalist en schrijver), zo begeleid ik mijn cliënten die (even) geen overzicht meer hebben en moeite hebben met structuur aanbrengen.

Het is heel simpel eigenlijk. Er is een wens of frustratie, je neemt actie om jouw doel te behalen en je gaat dit leren met of zonder hulp van een professional. Ik heb door de jaren heen geleerd dat je met samenwerken verder komt. Het kan heel spannend zijn om hulp in te schakelen van een onbekende partij. Door dit uit te spreken maak je de spanning lichter.

Net als ik nu, in deze blog. Ik doe dit voor het eerst, ik ga met de billen bloot door dit te benoemen. Toch doe ik het omdat de waarde die ik zie op de lange termijn groter is dan de spanning die ik voel. Ik wil jou, de lezer van dit stuk, inspireren, motiveren, aan het denken zetten en inzicht geven door het delen van mijn blogs. Hiermee zet ik al gelijk mijn doel. Ik spreek deze uit en stel mij hierdoor kwetsbaar op, want ik heb het nog wel waar te maken. Of ik positieve of negatieve reacties ga krijgen weet ik niet. Er is veel onzeker. Wat ik wel weet is dat ik in de leerstand sta, fouten maken mag en mijn intentie is positief. Wat ik ook weet is dat anderen dit ook doen en kunnen en dus ga ik het ook kunnen.

MORAAL VAN DIT VERHAAL

Ik daag je uit. Gun jezelf jouw leerproces en groei!

Heb je hierbij hulp nodig? Neem gerust contact met mij op.